Project Description

Ons Roerdalen Bennie Vaasen

Bennie Vaasen

Lijst 4 – nummer 6

Leeftijd: 51 jaar
Woonplaats: Melick

1974. Als hummeltje van 4 jaar beginnen mijn herinneringen aan de Meinweg. Ik wist het zeker, ik word boswachter! Vanaf 2014 ben ik schaapherder op de door mij zo geliefde Meinweg. De magie van de natuur heeft gewonnen, mijn leven voelt volmaakt.

1978. Acht jaar ben ik wanneer ik achter de eerste IBM Personal Computer plaats neem. Zo klein dat die zowaar op het bureau van de achterbuurman paste. In een moment van totale magie wordt mijn kinderwens om boswachter te worden onder de grond geschoffeld. Op twaalfjarige leeftijd ben ik niet meer weg te slaan bij Info80 op de Dokter Leursstraat in Roermond. De Apple //e, //c, Lisa en Mac zijn inmiddels een revolutionaire geschiedenis. Ik ontdekte als brugpieper dat controllerkaarten eenvoudig te repareren waren. Voor die tijd werden ze gewoon vervangen. Iets met puberale duurzaamheid. Volledig autonoom leerde ik verder, programmeren en omgaan met zowel hardware als software. In die tijd kon je alle ontwikkelingen in de ICT te volgen..

Als verkeersleider heb ik een jaar in Seedorf (DLD) mijn dienstplicht vervuld. Daarna aan de slag gegaan bij het OWG/Bureau in Roermond en het steentje is gaan rollen. Intern leerde ik in snel tempo verder. Technisch specialist, projectmanager, directeur, voorzitter, schaapherder, een logisch verhaal. Van BSO naar Ebiss is het steentje uiteindelijk tot rust gekomen op de vertrouwde Meinweg.

In mijn carrière ben ik voor veel organisaties en instituten betrokken geweest bij het ontdekken van richting. Heel bijzonder. Dit herbeleef ik nu dagelijks met de schapen, maar eerlijk is eerlijk, buiten de prachtige natuur komt daar niet veel uit de grond. De uitdagingen vind ik nu terug in de politiek van Ons Roerdalen.

Mijn leven is mijn hobby. Alles wat mij lief is betrek ik in mijn leven. De honden zijn nog niet genoemd. Mijn meest waardevolle collega’s, “Bennie’s Angels” , mijn sportmaatje Azul en avonturier Kayla. Allemaal herplaatsers. Waar een wil is, is immers een weg. In mijn jonge jaren heb ik volop genoten van skiën en wildwater kajakken. Deze uitdagingen heb ik later in de Agilitysport op ‘veilige’ wijze hervonden. Behendigheid met je hond, samen één. Ik kan het iedereen aanraden, maar ben gewaarschuwd, het is enorm verslavend.

Meer weten?
Check mijn profiel op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/vaasen
Volg de kudde op Facebook: https://www.facebook.com/schaapskuddemeinweg
Neem gerust contact met mij op of loop eens langs op de heide.