Project Description

Ons Roerdalen Henk van der Linden

Henk van der Linden

Lijst 4 – nummer 2

Ik woon inmiddels al 38 jaar samen met mijn vrouw Marlies in Reutje een buurtschap van Sint Odiliënberg. Voor mij is Reutje de mooiste plek van Limburg maar zeker van heel Nederland.

Onze 3 kinderen wonen in Utrecht, Venray en Parijs en hebben ervoor gezorgd dat we inmiddels van 8 kleinkinderen Opa en Oma zijn. Mijn hobby is paarden fokken en rijden als daar tijd voor is.

Ik ben de politiek in gegaan na de fusie tussen Posterholt, Montfort en Sint Odiliënberg tot Ambt Montfort. Reden er zou een randweg om Odiliënberg komen wat ik wel een goed idee vond.

De randweg is er nog steeds niet, maar ik ben nog wel actief in de politiek en met volle inzet.

Wat is voor mij belangrijk in de politiek; dat de burger centraal staat dat er echt naar de burger geluisterd wordt en dat de burger betrokken wordt bij de besluitvorming.

Dat vind ik in Roerdalen nog steeds te weinig, het Ja mits principe, wordt wel met de mond beleden maar niet in daden omgezet en dat moet veranderen in deze gemeente.

Maar gemeentepolitiek heeft zijn uitstraling naar de provinciale en landelijke politiek en omgekeerd.

Daarom ben ik al 7 jaar als lid van provinciale staten actief voor de partij lokaal Limburg, waardoor ik goede contacten heb binnen het provincie bestuur wat mijn werk als raadslid enorm helpt.

Landelijk maak ik me bijzonder boos over de wijze waarop met ouderen wordt omgegaan en zeker met hun inkomen. De AOW ontkoppelen en de pensioenen niet indexeren waardoor al dik 20% koopkracht verlies is geleden zijn onverteerbaar. Dat dient terstond te veranderen en daar zet ik me via de OPNL (Onafhankelijke politiek Nederland) voor in.