Project Description

Ons Roerdalen Len Nijssen

Len Nijssen

Lijst 4 – nummer 17

Hallo allemaal.

Mijn naam is Len Nijssen, ben bijna 19 jaar en woon vanaf mijn geboorte in het huis achter de kerk aan de Hoofdstraat in Herkenbosch. Op dit moment volg ik de BBL-opleiding (niveau 4) elektro techniek en loop stage bij een bedrijf in Echt. In mijn vrije tijd fitness ik in onze fitness club in het dorp en natuurlijk chillen met mijn leeftijdgenoten.

Dat er een betere vertegenwoordiging van de jeugd in de politiek komt vind ik heel belangrijk.

Niet alleen landelijk, maar zeker ook in onze gemeente. Want de problemen die er zijn voor de jeugd en dus ook voor mij worden hier heel duidelijk. Als we zelfstandig willen gaan wonen en er geen woonruimte voor ons is in de gemeente. Dan gaan we verder zoeken en verlaten de gemeente. Dan vergrijzen de kernen en dat komt de leefbaarheid niet ten goede. Weinig jeugd dan komen de scholen in gevaar, de sportverenigingen hebben geen leden meer, maar ook de andere verenigingen.

Want als een schutterij of vastelaovend vereniging niet meer bestaan, dan zullen ook de tradities zoals bijvoorbeeld vogelschieten verdwijnen.

Het moet makkelijker gemaakt worden om als startende jeugd een eigen woonruimte te kunnen vinden in onze gemeente, zodat we hier kunnen blijven wonen.

Doordat ikzelf actief deelneem hoop ik dat ik mijn vrienden, maar ook alle leeftijdsgenoten kan aansporen om te gaan stemmen. En het liefst op een jonge kandidaat. Alleen op deze manier kunnen we er voor zorgen dat er een betere vertegenwoordiging van jongeren in de politiek komt.

Stem daarom op een jongere!