Project Description

Ons Roerdalen Marjo Thevissen

Marjo Thevissen

lijst 4 – nummer 1

Mijn naam is Marjo Thevissen, getogen in Herkenbosch waar ik nog steeds met veel plezier woon.

Ik ben al meer dan 40 jaar actief in de lokale politiek. De laatste 8 jaar als fractieleider van Ons Roerdalen. Door al deze ervaring in de lokale politiek, waaronder ook een aantal jaren in de oppositie, ben ik spreekwoordelijk vaak de luis in de pels van het college en de coalitie.

Het belang van de burger heeft voor mij altijd voorop gestaan. Ook in mijn politieke beginjaren bij de fractie Jongeren voor Jong en Oud in de toenmalige gemeente Melick en Herkenbosch wilde ik opkomen voor het belang van de burger.

Burgers hebben vaak het idee dat ze niet gehoord worden door de gemeente en voor het blok worden gezet met beslissingen van de gemeente. Luisteren naar de burger, hen mee nemen in de besluitvorming en uitleggen waarom iets niet kan mis ik vaak op cruciale punten.

Het belang van de burger is het uitgangspunt. Dit was en is nog steeds mijn drijfveer. Burgers lopen vaak tegen te hoge muren op en weten niet waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Een probleem van een individuele burger. Voor de gemeente wellicht een klein probleem, maar kan voor de burger een wereld van verschil maken.