Project Description

Ons Roerdalen Wim van Pol

Wim van Pol

Lijst 4 – nummer 4

Mijn naam is Wim Van Pol, kandidaat nummer 4, op Lijst 4: Ons Roerdalen. Geboren en getogen te Montfort, december 1950.

Mijn interesse in de politiek begon al in de 70’er jaren vanwege mijn oom, die reeds lange tijd deel uitmaakte van de Montfortse gemeenteraad. Destijds was het nog niet mogelijk de raadsvergaderingen op televisie te volgen en kon dit alleen door op de publieke tribune plaats te nemen.

Mijn eerste poging om deel uit te maken van de gemeenteraad in 1978 mislukte, omdat alleen de lijsttrekker onze partij vertegenwoordigde. In 1982 had ik meer kans en met succes belandde ik voor de eerste keer in de raad.

De Montfortse raad telde in die dagen 7 leden waarvan 2 wethouders, die net als de raadsleden ook stemrecht hadden. Gedurende de jaren die verstreken en er tweemaal een herindeling plaatsvond, groeide het aantal raadsleden tot 19 en 3 wethouders die geen stemrecht meer hebben binnen de raad.

In 2014 moest ik afscheid nemen van de raad vanwege het feit dat ik een tiental stemmen te weinig had om herkozen te worden. In de 32 jaar die ik deel uitmaakte van de raad, waren er welgeteld 10 burgemeesters die de revue passeerden.

De afgelopen jaren ben ik de lokale politiek met veel interesse blijven volgen. Omdat ik graag mijn steentje wil bijdragen aan het belang van inwoners in de gemeente Roerdalen, stel ik mij daarom weer verkiesbaar. Soms kan het maken van een klein verschil, een grote uitwerking hebben in het betaalbaar houden van belastingen, het openhouden van voorzieningen, of het behouden van groen. Hier maak ik mij graag sterk voor.

Ben ik uw kandidaat voor de komende raadsperiode? Kies dan voor Wim Van Pol, nummer 4, lijst 4: Ons Roerdalen.
Dan kiest u voor betrouwbaarheid, standvastigheid en veel ervaring in de lokale politiek! Mag ik op u rekenen?